НИКОЛИЌ ПРЕТСЕДАТЕЛ, КОЈ ЌЕ БИДЕ ПРЕМИЕР?

Кохабитацијата во Србија изгледа е единствениот начин како да продолжи функционирањето на државата

Aко ја парафразираме изјавата на лидерот на српските социјалисти, Ивица Дачиќ, пред вториот круг на претседателските изборите, дека тој не знае кој ќе биде претседател на Србија ама знае кој ќе биде премиер, сега по неделниот втор круг со сигурност се знае дека Томислав Николиќ е новиот српски претседател, ама кој ќе биде премиер во моментов никој не може да ви каже со сигурност.
Николиќ (некогашна десна рака на Воислав Шешељ), лидер на Српската напредна партија, досега на два пати ги има губено претседателските избор од Борис Тадиќ. Повеќе

НОВИНАРИТЕ И НИВНАТА БОРБА

Дали новинарите сфатија дека слободата и независноста, ако не се избориш за нив сам, никој однадвор нема да ти ги даде

Први мај ни помина со скара и без протести. Како што изјави првиот синдикалист, немало потреба бидејќи тоа било надживеан метод, а синдикатот и Владата се во постојан дијалог и сите проблеми се решаваат во од. Браво Влада, браво Синдикат. Ама сепак нашиве синдикалисти барем симболично да изразеа протест и солидарност со работнициве од цела Европа кои и се многу погодени од кризата која навистина и нас не’ „чепна“, ама со дијалогот меѓу овие два социјални партнери (третиот не беше ниту споменат) многу малку ја чувствуваме!?
Повеќе

pendarov2000@yahoo.com