Изложба на олд тајмери

Денеска во Скопје на просторот пред општината Центар се одржа изложба на олд тајмери. На изложбата на која учествуваа претставници од државата потоа од соседството (Србија, Бугарија, Косово) беа изложени автомобили и мотори. Навистина во една пријатна и опуштена атмосфера можеше да се видат автомобили од дваесетите години на минатиот век а исто така имаше и неколку мотоцикли од тие години. Секако тука беше и популарното „Фиќо“ и тоа од најстарото беше од 1963 година. Во секој случај убаво организирана манифестација која понуди можност за да се помине неколу часа во една опуштена атмосфера во која младите зачудено го доживуваа на пример легендарното Фиќо или моторот со приколка додека ние постарите малку со носталгија се сеќававме на тие убави денови.

Got Something To Say:

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

pendarov2000@yahoo.com