Вешерај

 

Оние кои служеле во некогашната ЈНА секако го разбираат зборот „Вешерај“. За помладите тоа значи, ајде да речеме сервис каде носите „веш“ и која било друга облека, постелнина и друго, каде што се пере пегла и ви се доставува. Толку за насловот, инспирацијата доаѓа од илустрацијата која ја даде госпоѓа Фатиме Фетаи на последната прес конференција на СЈО, за тоа како некои преку вешерај переле и затајувале данок. Повеќе

Македонија на Македонците

Онаа павлиха која со наши гласови демек е претседател на државата денеска ја дувна во Азербејџан на некаков си форум, а се шушка дека наскоро ќе замине во Австралија овој пат не на форум тука да ја види и проучи состојбата на македонската дијаспора! Само да го прашам овој голем бранител на унитарниот карактер на државата па затоа не го дава мандатот на Заев, кој за време на неговото отсуство го заменува овде дома. Повеќе

Коалициска влада или типично византиско сценарио за нови избори

Веднаш по изборите после оној познат говор на Груевски пред седиштето на ДИК напишав дека Македонија многу брзо од општествена преку институционална ќе влезе во безбедносна криза која може да има многу пошироки импликации како дома така и во регионот. Повеќе

pendarov2000@yahoo.com