Јас дефакторизиран

Груевски со изјавата дека тој како лидер и неговата партија ВМРО-ДПМНЕ нема да дозволат дефакторизација на македонскиот народ и дека тие остануваат на браникот на унитарниот карактер на државата покажува дека тој заедно со фамилијата“ нема така лесно да се откаже од фактот дека ја губи позицијата на хазаин“ (газда) на државата. Повеќе

И по Хан, влада или…

И така Хан дојде демек за унапредување на енергетските состојби во регионот Западен Балкан. Мисијата завршена успешно. ЕУ ќе фрли околу 50 милиони евра, договорот беше потпишан, а српскиот министер за надворешни работи Дачиќ, знаел каде се наоѓа односно дошол во Република Македонија, барем така рече нашиот слаткоречив министер Поповски. Повеќе

И сега шу праиме?

Како што се развиваат работите кај нас веќе почнувам да навлегувам во некоја метафизика и да се прашувам што толку сме му згрешиле на Бога па не казнува па ни даде ваков претседател. Оваа павлиха, фикус, Хорхе или кој било атрибут да ставите нема да погрешите, Повеќе

Balkansko šahiranje

https://plus.google.com/share?url=http%3A%2F%2F4d.rtvslo.si%2Farhiv%2Fmednarodna-obzorja%2F174452132

pendarov2000@yahoo.com