Дали ја застрелавме птицата шегобијка?

Почитувани, насловот на оваа колумна е можеби лош плагијат на насловот на колумната на почитуваниот Арсим Зеколи објавена на 21 овој месец во Утрински. Но мислам дека одговара и на нашата реалност која ете ја доживуваме со почетокот на изборната кампања. Повеќе

Предвремени избори – завршна слика

 

И така нашата „драмолетка“ која трае веќе 25 години ја започна, да се надеваме, последната слика од чинот кој се вика предвремени избори а кој во суштина започна во 2014 година веднаш по парламентарните избори кога опозицијата не влезе во парламентот. Повеќе

pendarov2000@yahoo.com