НИТУ СЕ ТЕРА НИТУ СЕ ВОДИ

И во најдемократските држави владите сакаат да имаат влијание врз медиумите, но кај нас сите влади сакаат да имаат целосна контрола врз медиумите

Вака мојата покојна баба, полу нашега велеше за еден од своите петнаесетина внуци кој како дете на се’ нешто наоѓаше мани. Се сетив на оваа мисла кога ги слушнав и прочитав (негативните) реакции откако беше објавено дека Здружението на новинарите на Македонија (ЗНМ) и Владата постигнале компромис околу декриминилизацијата на клеветата, а во јавноста беше презентирана нацрт-верзијата на законот за граѓанска одговорност за клевета и навреда.

Повеќе

pendarov2000@yahoo.com