НАТО ИЛИ НАУЧНА ФАНТАЗИЈА

Чадорот на НАТО прокиснувал? А ни се нуди чадор кој од Русија и Кина треба да го покрива и Бразил. Едно негово парче да било и врз Македонија

И така неделава добивме уште една декларација, со која уште еднаш ја афирмираме нашата стратешка определба за НАТО и евроатланските интеграции. Вакви декларации Собранието ва различни мандати има усвоено неколку и по правило со консензус. Последната ја потпишаа сите пратеници освен пратеничката група на ДПА, со образложение дека вакви декларации ништо не значат и ако сакаме во НАТО и ЕУ тогаш треба да го смениме името.
Повеќе

„ПАТРИОТИТЕ“ НА ПАТ ЗА БРИСЕЛ“

По кои критериуми е избран младиот „патриот новинар“ за иден дописник на државната агенција МИА од Брисел

Дали знаете колку вистински новинари има во Македонија? Нема да верувате – биле само пет-шест новинари. Секако, ова е според методологијата и статистиката на дел од онаа „мала група п… патриоти новинари“. Едниот е познат по својата ТВ-емисија во која ужива да беси слики на новинари „предавници“, „хомосексуалци“, „сељачишта“ според неговиот вредносен систем, и оној „најмладиот новинар патриот“ кој стана ѕвезда по оној познат инцидент во Брисел.
Сите останати новинари во Македонија се „кодоши“, „предавници“, „печурки кои растат по подруми и се хранат со ѓубре“, кои не знаат ниту да постават прашање на прес-конференција, а не да се занимаваат со истражувачко новинарство. Повеќе

pendarov2000@yahoo.com