За Словенците Албанија нова и „жешка“ туристичка дестинација

Се повеќе Словенци се заинтересирани летните одмори да ги поминат во Албанија. Ова го потврдуваат поголемите туристички оператори „Компас“ и „Палма“ кои веќе неколку години албанија ја имаат како туристичка понуда во нивните аранжмани. Зошто Албанија. Повеќе причини велат овие туроператори но секако голема улога има цената бидејки минимум 30 проценти Албанија е поевтина од соседна Хрватска. Но и фактот дека Албанската држава во последниве години инвестираат во туризмот, а Албанија за Словенците е малку позната дестинации а богами има што и да се види, од прекрасни природни убавини но и богата историско у културно наследство. Инаку додека „Компас“ повеќе во своите понуди најмногу нуди она класично лешкарење на плажа односно некаков статичен туризам. Операторот Палма нуди аранжмани многу подинамични и не се само плажите на Јадранското или Јонското море. Односно за оние кои имаат поголем авантуристички дух. Инаку годишнава летна сезона Албанија станува привлечна туристичка дестинација и за Чесите, Словаците, Полјаците, Романците, од каде што летаат чартер линии, но исто така и за туристи од Франција Холандија и Германија.

Got Something To Say:

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

pendarov2000@yahoo.com