Macedonia, as an unsuccessful story goes on

Насловот Македонија како неуспешна сторија продолжува, во суштина го позајмив од познатиот глумец а кај нас помалку познат и како сликар и композитор Антони Хопкинс (Sir Philip Anthony Hopkins) кој има напишано композиција со наслов And The Waltz Goes On

0 comments

  Она што се случи на вонредниот конгрес на ВМРО-ДПМНЕ во Валандово не беше изненадување туку предвидливо и очекувано. Со изборот на Христијан Мицковски за лидер-кукла на партијата, а Никола Груевски прогласен за почесен претседател е јасно дека Груевски и фамилијата и понатаму ја имаат заробено партијата,и тоа користејќи пред се две методи,

0 comments

  Можеби некој ќе рече што сум сакал да кажам со ваков наслов? Според моите „скромни“ разбирања на нештата во првите сто дена од новата Влада предводена од премиерот Зоран Заев покажа многу повеќе континуитет на нашата 26 годишна (не)успешна транзиција.

0 comments

  Постарите генерации сигурно ќе препознаат дека насловот во суштина е позајмен (ама малку модифициран), од насловот на култниот филм на Сидни  Полак „They Shoot Horses, Don’t They – Коњите ги убиваат, зарем не“ во кој главната улога ја играше Џејн Фонда. Е па според она што деновиве беше објавено „нашиве копуци“ по кафеани се Повеќе

1 comment

 Некој ќе рече каква е оваа весела математика односно каков е овој бизарен ако веќе не сакам да признаам дека е можеби и глупав наслов. Но таа бизарност или глупавост (определете се што сте) произлегува од две реалности. Првата е, планот на владата кој неодамна ни го претстави премиерот Заев, а вториот дел од насловот Повеќе

0 comments

Quo vadis господине премиер?

  Посетата на премиерот Зоран Заев во Бугарија како и неговите заеднички настапи со бугарскиот премиер Борис Борисов, повторно го актуализираа прашањето на одбележување односно славење на историски датуми и настани кои ете ни биле заеднички?

0 comments

АКТУЕЛНО

ПУТИН ВО СЛОВЕНИЈА

Рускиот претседател Владимир Путин утре ќе допатува во посета (трета по ред) на Република Словенија.

ХРВАТСКАТА ВЛАДА ПАДНА!

Пред неколку минути во Саборот на Хрватска на владата на премиерот Тихомир Орешковиќ и беше изгласана недоверба

За Словенците Албанија нова и „жешка“ туристичка дестинација

Се повеќе Словенци се заинтересирани летните одмори да ги поминат во Албанија

Нуклеарното оружје е за заштита на сувереноста на државата

Лидерот на Северна Кореја соопшти дека неговата земја нема да употреби нуклеарно оружје

ТВ ЕМИСИИ

Balkansko šahiranje

https://plus.google.com/share?url=http%3A%2F%2F4d.rtvslo.si%2Farhiv%2Fmednarodna-obzorja%2F174452132

pendarov2000@yahoo.com